Wie zijn wij?

Kantilene in het kort? Uiteenlopende muziekgenres, laagdrempelig maar altijd kwalitatief,
een warme groep vrienden die vooral heel veel genieten van samen mooie muziek maken.
Geprikkeld? Lees dan zeker verder en/of contacteer ons!
We repeteren op dinsdagavond in Aalst. Welkom!

Uiteenlopende muziekgenres

Kantilene is een 60-koppig gemengd koor dat onder leiding van stichtster en dirigente Martine Van de Voorde uitgegroeid is tot een vaste waarde in Aalst en omgeving. Kantilene wil zich niet vastpinnen op één muziekgenre maar kiest bewust voor een grote variëteit aan koormuziek. De nadruk ligt op het brengen van mooie, genietbare muziek met een hoge afwerkingsgraad. Elk jaar geven we een bijzonder concert, doorgaans rond een bepaald thema (kleinkunst, Franstalige liedjes, “On the Road”, herinneringen, kerstmuziek). Bekende en minder bekende nummers, en zelfs pareltjes van enkele eeuwen terug. Regelmatig worden samengewerkt met andere ensembles (Folkgroep Balatone, Ishtar, Aranis), solisten, of worden we gevraagd voor een mooi project (Onvoltooid Landschap, Compagnie Gardavoe). Ook grote meesterwerken passeren de revue, de voorbije 10 jaar bracht het koor de requiems van Fauré en Mozart én de Johannespassie van Bach. Ook hier werd beroep gedaan op professionele solisten en orkesten. Geregeld engageren we ons voor het goede doel.

Laagdrempeligheid maar altijd kwalitatief

Bij Kantilene staat laagdrempeligheid centraal, iedereen is welkom, maar toch willen we de kwaliteit bewaken. Daarom laat het koor zich regelmatig bijstaan door stemcoaches die zorgen voor extra koorscholing en stemvorming van de leden. Voorafgaand aan elk concert repeteren we een volledige “koordag” en soms organiseren we een intensief koorweekend aan de kust of in de Westhoek. Kantilene wil immers haar leden uitdagen en naar een hoger niveau tillen; dat dit ook lukt, bewezen we de voorbije jaren met verve.

Genieten van samen zingen en nog zo veel meer

Zingen vergt inspanningen en aandacht, maar Kantilene is bij uitstek ook een groep die ten volle kan ontspannen. Het is een vriendengroep die zangers van verschillende leeftijden samenbrengt rond één gemeenschappelijke hobby: graag zingen. Op de koordagen en koorweekends wordt niet alleen stevig gerepeteerd. Er is ook voldoende gelegenheid om gezellig samen te zijn, met een hapje en een drankje. Samen eten, natuur of cultuur opsnuiven maken ook deel uit van het koorleven. Kantilene durft zich hiervoor zelfs over onze grenzen te wagen, zo namen we deel aan internationale korenfestivals in Praag, Verona en Salzburg, en zongen we in het klooster van Montserrat tijdens een koorreis naar Barcelona. Dergelijke activiteiten zorgen ervoor dat we elkaar nóg beter kennen en appreciëren.

Ben je benieuwd naar wie wij zijn? Kom dan eens vrijblijvend mee zingen!